בספר מרטין בובר – הדיאלוג הנסתר נחשפים מילים ופסוקי מפתח מקראיים המקשרים בין מגוון תחומי הדעת והיצירה של מרטין בובר. הספר מאיר את ההיגיון היהודי-קיומי שביסוד התעקשותו של בובר כי הציונות תגשים את מורשת ישראל ההומנית; מבהיר את התנגדותו הנחרצת ליהדות שכפופה להלכות ממסד דתי דכאני; ומעגן בפרשנות יהודית את הסתייגותו של בובר מההתעלמות של המפעל הציוני מהקיום הערבי בארץ ישראל. קריאת כתבי בובר ברוח המפתח הפרשני הזה מבהירה את "התעודה והייעוד" של תורת ומורשת ישראל.
מלבד זה, הספר מסביר את הבסיס של פילוסופיית הדיאלוג במפגש החושי של אדם עם עולם. גישה זו היא חלופה רדיקלית לפילוסופיה מודרנית שמציבה את "אני חושב, אני קיים" כנקודת ראשית להכרת "אני".
---------------------------------------------
זהו ספר נועז ומסעיר שירתק לא רק קוראים שכבר מכירים את כתבי בובר אבל גם את מי שעדיין אינם מכירים את בובר אבל מחפשים כמוהו את 'האר הגנוז'.
פרופסור מוריס פרידמן, אוניברסיטת קליפורניה בסאן דייגו, המתרגם והעורך של כתבי בובר באנגלית.
פרשנותו של דן אבנון את כתב בובר רחוקה מלהיות טיפוסית. במקום לקרוא את כתביו הפוליטיים... אבנון מגיע לכתביו הפוליטיים של בובר דרך כתביו הלא-פוליטיים... הוא מצליח להוכיח את אחדות יצירתו המאוחרת של בובר. זהו ספר בעל ערך למי שמתעניינים במשנתו של בובר.
Philosophy in Review
"מעלותיו הרבות של ספר זה מקשות על קטלוגו [...] יש בו עושר ועומק [...] אבנון מציג פרשנות שחסרה עד היום ליחסו של בובר לשואה [...]"
Shofar: An Interdisciplinary Journal of Jewish Studies